Шукати в цьому блозі

неділю, 14 травня 2023 р.

 

Скільки балів отримала Україна у фіналі Євробачення-2023

TVORCHI посіли шосте місце на конкурсі.




Гранд-фінал Євробачення-2023 став наймасштабнішим шоу за останній час. Цього року Україну представляв гурт TVORCHI з піснею Heart of steel.

За підсумками голосування представники України отримали сумарно 243 бали, завдяки чому опинилися на шостому місці в турнірній таблиці. Журі різних країн світу поставили TVORCHI 54 бали, а глядачі - 189.

Варто відзначити, що єдина країна, яка оцінила Україну найвищим балом виявилася Чехія. Національне журі Чехії поставило нам 12 балів.

Результати Євробачення - 2023 / Скріншот YouTube

А ось українське журі поставило Чехії всього 7 балів. А 12 балів Олександр Фоззі Сидоренко, Світлана Тарабарова, Тоня Матвієнко, Олег Собчук та Євген Хмара віддали Швеції.

Хто переміг на Євробаченні-2023

Переможницею Євробачення цього року стала Loreen зі Швеції. Вона отримала найвищий бал - 583. Співачка стала першою в історії жінкою, яка двічі перемагала в цьому конкурсі. У 2012 році співачка вже забирала кубок переможця з піснею Euphoria.

На другому місці на Євробаченні-2023 опинилася Фінляндія, на третьому - Ізраїль.

Євробачення 2023. Перемогла Швеція, Tvorchi виступали після обстрілу рідного міста


Шведська співачка Лорін перемогла на конкурсі вдруге

На пісенному конкурсі Євробачення перемогла шведська співачка Лорін з піснею Tattoo. Перемогу на конкурсі вона принесла своїй країні вже вдруге. Українці дивились шоу під повітряні тривоги і російські обстріли.

Український гурт Tvorchi посів шосте місце. Серед національних журі найвищі 12 балів Україні дала лише Чехія, решта країн підтримали словами, але не балами.

Проте під час голосування глядачів Україна піднялась у першу десятку. Загалом Україна отримала 243 бали: 54 від журі та 189 від глядачів.

Швеція отримала 583 бали: 340 від журі та 243 від глядачів.

Під час пресконференції після шоу шведська співачка сказала, що вона переповнена емоціями і відсвяткує перемогу келихом вина.

"Усе так прекрасно, сюрреалістично. Я переповнена емоціями. Мій виступ про силу, про любов. Як я святкуватиму? Я вип'ю келих вина", - сказала Лорін.


Попри перемогу минулого року, Україна не змогла приймати Євробачення через війну. Конкурс від імені України проводила Велика Британія у місті Ліверпуль, чия історія символічно повʼязана з музикою.

Організоване британцями спільно з українцями шоу мало відобразити культуру обох країн. Хоча Євробачення позиціює себе поза політикою, тема війни в Україні лунала на багатьох заходах фестивалю.

Коли у Ліверпулі почалося одне з найбільших музичних свят Європи, у багатьох областях України знову пролунала повітряна тривога.

Гурт TVORCHI вийшов на сцену після того, як росіяни обстріляли їхнє рідне місто Тернопіль. Музиканти відреагували на атаку, вони показали у прямому ефірі табличку з написом Ternopil.

Українська частина фіналу була гучна, як і українські перфоманси під час півфіналів. Велика делегація українських зірок Євробачення представила різні жанри музики.

Відкрили шоу минулорічні переможці Kalush Orchestra зі "Стефанією", яку гучно співали у фанзоні. Акомпанувала їм на фортепіано у відео принцеса Уельська. Джамала виконала драматичну баладу "1944", Вєрка Сердючка запалила своєю піснею Lasha tumbai так, що туфелька полетіла у зал.

Пісенний конкурс відкрили переможці минулого року Kalush Orchestra

Електрофолк від Go-A знову примусив всіх танцювати. Тіна Кароль вся у червоному і прозорому заспівала "Show Me Your Love". "Зрештою це шоу поп-дів, а Тіна - поп-діва", - каже Герман Нєнов, креативний директор Євробачення від України.

Велику Британію на конкурсі представляла співачка Мей Мюллер, чий твір I Wrote A Song "Я написала пісню" прозвучав останнім перед відкриттям голосування аудиторії.

Разом із британськими артистами шоу вела українська співачка, вокалістка гурту Hardkiss, Юлія Саніна.

Наприкінці шоу з Ліверпульської арени пролунала пісня You'll Never Walk Alone. Це - відомий гімн ліверпульських футбольних фанатів, який цього разу виконали на підтримку України.

Що відомо про переможницю?

Швеція останньою визначилася з учасницею на конкурс, але вона одразу ж стала фавориткою у прогнозах букмекерів.

Лорін виступає на Євробаченні вдруге, у 2012 році вона перемогла на конкурсі з піснею Euphoria. Її цьогорічна пісня Tattoo, яку вона виконала під приголомшливе сценічне шоу, одразу стала хітом.

У пісні йдеться про любов, таку сильну, наче вона як тату вибита на серці.

Справжнє ім'я 39-річної співачки - Лорін Зінеб Нора Талхауї, її батьки родом з Марокко. Як і багато учасників Євробачення, вона вперше стала відома після участі у шоу талантів - Sweden's Idol 2004.

Лорін випустила кілька хітів, але найбільше вона відома завдяки своїй славі на Євробаченні.


Під час Євробачення Лорін звернулась до українських фанів.

"Я скучаю за вами. У мене було чудове шоу в Україні. У вас чудові люди. Я вдячна вам за всю підтримку, за всі ваші коментарі, які я отримую з України. Я ціную це дуже. Тримайтеся. Кращі часи обов'язково прийдуть. Я посилаю вам свою любов", - сказала співачка.

Утім, Лорін також запідозрили у плагіаті. Зокрема у тому, що її пісня нагадує композицію української співачки Мікі Ньютон 2005 року. ВВС звернулася до Лорін за коментарем.

Швеція одна з найуспішніших учасниць конкурсу, вона виграє його вже сьомий раз, а одним з найвідоміших її переможців був гурт ABBA.









Немає коментарів:

Дописати коментар

  Скільки балів отримала Україна у фіналі Євробачення-2023 TVORCHI посіли шосте місце на конкурсі. Гранд-фінал Євробачення-2023 став наймасш...